Isa ja helmi

sunnuntaina, heinäkuuta 16, 2006

Returno

Vihdoin minulla on jotain näytettävää, valmista korua, nimittäin! Helmetin "Korujen vuosi"-haaste on edennyt heinäkuuhun. Teemana on vesi. Ranneketjussani on siimaan punottuja putkihelmiä (3-millisiä ja kierteisiä 12-millisiä) ja siemenhelmiä, lukko-osat ovat hopeisia. Kun olin keksinyt idean, piti vain miettiä toteutustapa. Kahdellatoista siimalla oli vinkeä puljata.



Muranon keikka oli harmittavasti todella pikainen, ehdin piipahtaa nopeasti parissa helmikaupassa ja ihmetellä näyteikkunoita. Kuvan helmistä takarivin kiemurat ovat kolmesenttisiä, muut ovat pienempiä.


Olen yrittänyt pitää pientä paussia helmiostoksissa (kun ei niitä edellisiäkään ole käytetty!), mutta jouduin antautumaan Beadbaben 50%-alennusmyynnille. Ihanaa, hyvälaatuista tavaraa. Kuvat oikeassa reunassa olevat intialaiset hematiitinväriset lasihelmet näyttävät ihan mustikoilta!

2 Comments:

  • Siis todella hieno tuo "vesi"-koru. Yritin kauheasti tutkailla kuvasta miten olet punonut sen, hienoa työtä. Oletko kiinnittänyt siimat lukko-osiin kiinnityshelmillä?

    By Anonymous Anonyymi, at 11:05 ip.  

  • Kiitän! En käyttänyt kiinnityshelmiä, vaan sitaisin monta tiukkaa solmua perätysten. Helmiä on kuusi riviä, siimoja 12. Toinen siima kulkee koko helmirivin läpi, kun toinen koukkaa välillä naapuririviin sitoen siimoja yhteen.

    By Blogger Isa, at 11:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home